Saturday, February 4, 2012

Kawen ka Keja!!!

Assalammualaikum...^_^

Pagi ni cik Tim nak buat short entry saja. Sat lagi nak kemas rumah. Oh yea cik Tim sekarang ni ada di Shah Alam terchenta. Cuti Maulidur Rasul. Owh tadi cuci mata tengok mukabuku cik Tim, cik Tim terbaca artikel Berita Harian pasal kawen muda ka nak keja. Hahahahaha.

This picture was taken by cousin. 
Azlan Shah the wedding photographer


Suka nak cite pasal ni pasal andreline usia2 cik Tim memang dah harus lah cite pasal kawen. *(lempang muka lelaju). Ok2 lah korang boleh baca pasal artikel 2 dekat link SINI. So amacam mau kawen dulu ka keja. hahahaha. Ayat tak boleh belah dekat artikel 2 kan,


Menyentuh aspek sosiologi, tali pengukur kesesuaian usia berkahwin kepada lelaki dan wanita, masing-masing ialah 25 dan 23 tahun kerana pada usia berkenaan, kedua-dua golongan itu sudah mencapai tahap matang. 

Pergh, cik Tim yang 22 tahun pun still xmatang lagi nak merengek2 dekat mak, camna lah tu nak kawen. isk3x. Lagi lah dah nak habis belaja so pasal future2 haruslah difikirkan. Huhuhu. Tapi bagi cik Tim, cik Tim nak tumpukan perhatian kat study cik Tim. Habis belaja kerja & sambung belaja balik pastu baru fikir kawen. So kepada future suami sila lah tunggu kita yea. Kekekekeke. *muntah hijau ade cebisan sayur. Hahahahah. 

mr google


Pesanan masyarakat & keluarga dari rumah belog cik Tim, biar kita berbakti kepada ibu bapa dulu baru fikir kawen dulu yea anak2. Kih2x =D

the end. kbai. 


10 comments:

  1. selain jodoh.. bergantung kpd komitmen masing2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. right i agree with u mister~

      Delete
    2. pengantinya cantik dan ganteng :) salam kenal dari indonesia :)

      Delete
  2. betul..fikirkan parent yg besarkan kite dulu..
    then dah agak2 setel ngn parent..baru fikir ttg kawen

    ReplyDelete
  3. yup...nk berbakti dulu...

    kawen kemudian...jodoh blum jumpe lg ni...hehehe

    ReplyDelete
  4. elehh... sbb baru umur 22thn mmg le pikir macam tu, cba jenguk balik en3 ni tahnun dpn, cemane..
    ni akk matang umo 23 dh dtg ni.. wahahaha.. *lempang lajulaju

    ReplyDelete
  5. betul. kawen ni besar tggjawab. tak kesah la umur berapa pon kalau dah betul-betul bersedia, wajib berumahtgga. yang penting jgn abaikan keluarga, ibu bapa yg lebih utama :)) nanti dah kawen pon, jgn pula abaikan ibubapa, tggjawab anak tetap sama, tggjwb suami/isteri pon wajib ada :)) eh eh mcam pantun pulak bhahahahaaa!

    ReplyDelete
  6. follow sini . ^^ haha . boleh pulak muntah hijau

    mrsaibis.blogspot.com ^^

    ReplyDelete
  7. Hai saya ada jual Running Man tshirt RM35.. Pre-order sehingga 7/7/2012.. Kalau sudi singgahlah sini!
    http://prettyheisei.blogspot.com/2012/06/pre-order-running-man-shirt.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...